Finansierings problematik..

Nu har det kommit så långt att jag i alla fall är i utveklingsstadiet av företaget. Nu är det bara problemet med finansieringen av det hela. Om man ska behöva ta lån eller leta efter en affärsängel, om man ska söka något bidrag eller dispans för att få bidrag. Det hela börjar bli mycket invecklat och ta en hel del på krafterna. Jag trodde inte jag skulle stöta på den här typen av problematik när jag först började tänka tanken om att öppna eget. 

När jag hörde av mig till ams fick jag för mig att dom skulle tycka det var en bra idé och att de skulle ta det hela seriöst och sen lägga fram det till en granskningsnämnd. Men hur fel kunde jag ha. Jo så fel att det inte alls var så. Min handläggare ville inte ens se över ärendet och inte heller diskutera detta med mig. Detta eftersom jag var under 25 år. Är man under 25 år har man inga chansertill hjälp från arbetsförmedlingen, så vänta er inget stöd därifrån om ni ska starta eget. Även om ni har en helsäker affärsidé.

det ni kan göra för att få igång erat företag om ni ska göra något liknande är att ni söker lån hos ALMI. Almi är ett företag/myndighet som kan hjälpa en med företagsstarter och uppköp utav andra företag. Minuset här är att dom måste hålla en mycket högre ränta än bankerna för att inte vara för konkurrenskraftiga när det gäller lånen. Jag har för närvarande inte en enda aning om hur hög räntesats man får på ett lån på 100.000 kronor där men skulle gissa på över 10 procentenheter. 

Ja ja. Det var min tillfälliga klagan över min situation just nu. 

Skulle egentligen åkt med Åsa ut till mamma och presenterat Åsa för henne och så. Men det blir inte så, dom har druckit idag och är inte alls på humör för något dyligt. Dicken *mammas karl* har ett snedsteg i humöret och låter inte ens mamma skicka ett meddelande till mig. Men men, han är som han är. 

Jaja. Nu ska jag försöka ställa en statistik över min marknad och se om jag kan få upp en schablonsbudget som håller i en presentation och om möjligt i en situation där jag är i behov av att ta ett lån. 

Uppdaterar mer senare. 

Kommentarer
Postat av: Archii

Jobbigt att det blev så mycket problem med uppstarten vännen.. Hata arbetsförmedligen och orka Dicken liksom :P Hoppas allt ordnar sig! Kram

P.s jag ska spöa dig i beta ikväll.

2009-08-15 @ 17:16:45
URL: http://archimedes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0