Evighet..?!

Hur kan man svära att leva med någon i en evighet? Det finns liksom ingen möjlighet att två människor skulle klara av en sån relation. Jag vet många som varit tillsammans länge och som svurit varandra evg trohet och allt ad det heter. Men det har alltid slutat likadant. Dom bryter upp och blir osams och hörs aldrig mer av.

"Jag älskar dig så mysket att jag kan dö för dig"

Med detta uttryck skändar man dom riktiga hjältarna som faktiskt dött för en person som dom älskat. men att använda det uttrycket dagligen, jag har ju själv gjort det så jag kan ju inte skylle över allt på andra och säga vad dumt av dom. Jag säger då istället såhär. Hur i hela friden kunde jag tänka så himla dumt? Jag menar här. Även om jag skulle mena det skulle jag ju aldrig utsättas för en situation där jag faktiskt måsta fatta ett sånt beslut.

"Skulle hon då göra samma för mig?" -ömsesidiga känslor

Klart att hon inte hoppar framför ett tåg för min skull. Det finns ju ingen som helst anledning för en annan att göra det. Så varför skulle hon? Kan man ha så starka känslor för någon att man faktiskt kan offra sitt eget liv? Och har man vid det laget ändå uppskattat livet tillräckligt mycket om man hoppar?

Loggar ut nu innan tankarna fäller mig :D.
Byeeee!

Och ps.. "Embrace life"


Kommentarer
Postat av: scarlett

det kan man. men vad är kärleken värd om man är död..då kan man ju inte älska varandra. är det då värt att dö för någon? är det inte bättre att leva för varandra?

2009-05-05 @ 22:45:27
Postat av: Master of photo disaster

Ja det är sant. Men ändå. Uttrycket följer folk överallt. Det blir nyttjat på fel sätt.

2009-05-06 @ 06:50:10
URL: http://lostinlyrics.blogg.se/
Postat av: scarlett

det är uttryck, det behöver inte menas bokstavligt.. men jag håller med om att det är lite överanvänt. varför ska man ens behöva dö för någon?

2009-05-06 @ 07:31:48
Postat av: Master of photo disaster

Det handlar väl inte riktigt om att behöva dö för någon. Det är väl snarare det att OM man använder sig av uttrycket så får man aldrig någon riktig klarhet i vad det egentligen betyder. Som tex att en tid så gjorde någon så. Någon offrade sitt eget liv för att rädda en annan människa. Det är ädelt. Och det blir kastat omkring idag som om det inte skulle betyda något alls.

2009-05-06 @ 07:34:46
URL: http://lostinlyrics.blogg.se/
Postat av: scarlett

ja det är ju lätt att säga. sen är det frågan hur mycket man verkligen skulle ställa upp för en person när det blir verklighet. ord är ju trots allt bara ord.

2009-05-06 @ 18:07:26
Postat av: Master of photo disaster

Ja men om man säger att man älskar en människa är det klart att man ställer upp så långt det är möjligt. Eller?

2009-05-06 @ 20:47:54
URL: http://lostinlyrics.blogg.se/
Postat av: scarlett

inte alltid.

ord är bara ord.

2009-05-06 @ 21:55:03
Postat av: Master of photo disaster

Nejdu. Ord är inte alls bara ord. Ord har en mening. Ord som man säger på det sättet SKA fylla en mening. Sådeså =D

2009-05-06 @ 21:57:53
URL: http://lostinlyrics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0